Aktivitetsmålere har blitt stadig mer populære de siste årene, og produktsjef Roy Westbye i Elkjøp spår at mange kan komme til å finne en aktivitetsmåler under juletreet i år.

– En aktivitetsmåler er som regel et smart armbånd, som lar deg holde oversikt over alt fra antall skritt, til puls og søvnkvalitet, for å nevne noe. En slik måler kan gjøre det lettere å passe på helsa, sier Westbye og fortsetter:

Roy Westbye i Elkjøp Nordic. Foto: Privat.

– Vi har hatt en stor salgsøkning på aktivitetsmålere de siste årene, samtidig ser vi at den teknologiske utviklingen går utrolig fort. Mens det tidligere holdt med en enklere modell uten skjerm, etterspør nå flere kunder armbånd med både pulsmåler og GPS, i tillegg skal modellen helst være vanntett.

Han legger også til at rask utvikling og stor konkurranse bidrar til at prisen på mange av de litt eldre, men fortsatt gode, modellene faller. Dette gjør at du nå kan få relativt avanserte aktivitetsmålere til under tusenlappen.

– Fitbit og Garmin anses som ledende merker innen aktivitetsmålere. Begge har nylig lansert noen nye og spennende modeller. Jeg tror nok både den nye Fitbit Charge 3 og forgjengeren Fitbit Charge 2 vil bli blant årets julegavefavoritter. I tillegg er Garmin Vivosmart 3 en god modell hvor du får mye igjen for pengene, sier Westbye.

Se også: Slik kan ny teknologi påvirke folkehelsen i fremtiden

Enten du vurderer en aktivitetsmåler til deg selv, eller som julegave til noen andre, finnes det et hav av alternativer. Vi har derfor samlet fire folkefavoritter for å hjelpe deg på vei:

Fitbit Charge 3

Fitbit er blant de ledende merkene innen aktivitetsmåling, og i oktober lanserte de en ny utgave av deres mest populære aktivitetsarmbånd, Fitbit Charge 3. Charge-modellene har overbevist mange kunder med brukervennlighet og nyttige funksjoner som pulsmåler, kaloriteller, skritteller og søvnmåler, til en fornuftig pris.

Fitbit Charge 3 måler blant annet puls og søvn. Foto: Fitbit.

Den nye modellen koster rundt 1 500 kr, og i motsetning til forgjengeren, Charge 2, er denne vanntett, noe som betyr at du kan svømme med armbåndet, eller dykke inntil 50 meter. I tillegg har det nye armbåndet større og mer holdbar skjerm, samt bedre lysstyrke og lengre batterikapasitet. Ifølge selskapet skal aktivitetsmåleren holde i rundt syv dager før den må lades opp.

En annen fordel med Charge 3, er at forgjengeren Fitbit Charge 2 blir billigere. Så dersom du ikke er like opptatt av å ha de nyeste funksjonene kan du nå få den noe eldre publikumsfavoritten til i underkant av 1 000 kroner.

+ God batterikapasitet
+ Vanntett
+ Viser puls
– Ikke GPS

Se også: Bygg muskler – få et bedre liv

Garmin Vivosmart 4

Garmin er først og fremst kjent for sin GPS-teknologi, som brukes i alt fra biler til treningsklokker og sykkelcomputere. De er også blant de største innen aktivitetsmålere, og deres nyeste modell Garmin Vivosmart 4 hevder ikke bare å gjøre deg i stand til å ta helsa til et helt nytt nivå, men den kan også gjøre deg mer utvilt og stressfri.

Garmin Vivosmart 4 kan måle stressnivået i kroppen, og har flere andre smarte funksjoner. Foto: Garmin.

Armbåndet som ble lansert i september koster om lag 1 500 kroner i mange norske butikker og kan blant annet måle puls og søvn. En spennende egenskap er at den nye modellen måler stressnivået i kroppen. Når stressnivået stiger får du rett og slett beskjed om å slappe av et øyeblikk. Basert på stress, puls og søvn gjør klokken det lettere å planlegge når det er mest optimalt å være aktiv og når du bør hvile. I tillegg er den nye modellen vanntett og har et penere og slankere design enn tidligere Garminmodeller. Dette gjør at aktivitetsmåleren kan brukes på kontoret, så vel som på treningssenteret.

Den noe eldre modellen Garmin Vivosmart 3 er et rimeligere alternativ som gir mye for pengene. 3`ern har mange av de samme smarte funksjonene for stressmåling, kondisjon og søvn, og koster nå rundt tusenlappen i mange norske butikker.

+ Måler puls
+ Vanntett
+ Unike funksjoner
+ Lekkert design
– Liten skjerm

Les også: Få ned førjulsstresset

Fitbit Flex 2

Fitbit Flex 2 lar deg bytte armbånd, ved å enkelt kunne ta ut målingsenheten Foto: Fitbit.

Fitbit Flex 2 er en av markedets mest populære aktivitetsmålere. Den er helt uten skjerm, noe som byr på både fordeler og ulemper. For deg som ønsker et diskré design kan Fitbit Flex 2 være et klokt valg, men ønsker du å kombinere klokke og aktivitetsmåler er ikke dette et godt alternativ.

Fitbit Flex 2 koster rundt 500 kroner i de fleste norske butikker. Den kobles enkelt opp mot smarttelefonen via Bluetooth, og via den tilhørende appen kan du blant annet overvåke søvnen din. Det unike med Fitbit Flex 2 er i hovedsak den avtakbare «enheten». Enheten som gjennomfører målingene er nemlig mulig å ta ut for å sette inn i et annet armbånd eller halskjede.

Et alternativ til Fitbit Flex 2 er UP24 fra Jawbone, som du nå får kjøpt til rundt tohundrelappen på blant annet Elkjøp.

+ Lekkert design
+ Rimelig
+ Avtakbar enhet
– Ingen skjerm
– Ikke GPS

Les også: Få mest mulig ut av hverdagsaktiviteten

Polar A370 HR

Polar har lenge vært en av de ledende aktørene innen treningsklokker, og deres toppmodell innen aktivitetsmåling bærer preg av nettopp dette. Aktivitetsarmbåndet er enkel i bruk og gir deg den essensielle informasjonen du trenger om søvn, skritt, kalorier og trening.

I tillegg til direkte pulsmåling integrert i armbåndet er denne aktivitetsmåleren utstyrt med GPS. Dette lar deg se nøyaktig hvor langt du har gått, hvor bratt bakkene var, og hvor i løypa du var mest sliten.

Polar A370 HR er et godt kamuflert leketøy for voksne. Foto: Polar.

En Polar A370 HR koster i underkant av 1 500 kroner i de fleste norske butikker. Et alternativ til denne er rene smartklokker, som for eksempel Vivoactive HR fra Garmin.

+ GPS
+ Måler puls
+ Flere smarte funksjoner
+ Komplett trenings- og aktivitetsmåler
– Litt stor og klumpete

Se også: Se håndballjentenes treningstips til «førjulsstria»

Bilde øverst: Shutterstock, YAKOBCHUK VIACHESLAV.

Har du erfaring med aktivitetsmålere?

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.