Skal du bestille reisen din på nett? Reiselivsekspert og rådgiver i Gjensidige, Lene Hasler, gir deg noen gode råd om hvordan det kan gjøres tryggest mulig.

De fleste booker hotell og bestiller flyreiser via internett. Som oftest går det bra, men av og til kan man være uheldig og komme borti uærlige selskaper.

– Vi får noen henvendelser fra kunder som har blitt svindlet eller lurt av useriøse aktører. Enten har de betalt inn beløpet for deretter å ikke få kontakt med selskapet før avreise, eller så har de ankommet hotellet uten at hotellet har en reservasjon på kunden, sier Hasler, og legger til at om tilbudet ser for godt ut til å være sant – så er det gjerne det.

Les også: Syv reisetips for familien

Fortvilelsen er stor når man står i utlandet og ikke har rom for natten, eller når man har betalt mye penger uten å få produktet man har betalt for. Hasler har her samlet sine beste råd for å unngå svindel – og generelle råd for bestilling av reise på internett.

Har du Gjensidige-appen?

 

I denne kan du blant annet:

– melde skade raskt og enkelt

– finne legekontor nær deg

– se forsikringene dine

– laste ned reisekort

 

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play

Haslers 9 råd til bestilling av reise på nett:

1. Google selskapet før du bestiller

Les andres erfaringer på TripAdvisor, og søk opp Facebook-siden til selskapet for å se hva andre har skrevet der.

2. Bestill reisen din med kredittkort

Da har du større mulighet for å få tilbake pengene dersom du blir svindlet.

3. Pakkereiser eller bestille alt separat?

Noen ganger lønner det seg med pakkereiser, andre ganger lønner det seg å bestille fly og hotell separat. Noen regnestykker på forhånd kan slå positivt ut for bankkontoen din. Det hender for eksempel at nettreisebyråer tar høye avgifter for å bistå med bestilling og endring av billetter.

Les også: Derfor bør reiseforsikringen være i orden før påskeferien

4. Bestill reisen din midt på natten

Det er ofte ekstra gunstige priser å finne på nattestid.

5. Sjekk reglene for avbestilling

Noen hoteller godkjenner avbestilling frem til 24 timer før ankomst, mens andre har tøffere regler.

6. Skriv ut alle bookinger og bekreftelser

Det er fort gjort å gå i surr i innboksen.

Les også: Dette har du krav på ved forsinkelser

7. Bestill reisen åtte uker i forveien

Forskerne Marc Möller og Makoto Watanabe har publisert en studie som viser at billettene er billigst åtte uker før avreise. Kampanjer og tilbud kjøres imidlertid nærmere avreise, for å fylle opp flyet.

8. Beregne nok tid til videre forbindelser med fly

Dersom du har mellomlanding – sørg for å ha god nok tid til å rekke flyet videre.

9. Sjekk om du har behov for ytterligere forsikring

Mange flyselskap anbefaler å tegne ulike typer forsikringer ved kjøp av flyreise. Mange reisende er imidlertid allerede dekket av andre helårs reiseforsikringer eller kredittkortavtaler. Samtidig er det viktig å huske på at en vanlig reiseforsikring ikke har dekning for konkurser eller streik, og at det må tegnes separate forsikringer for slikt. Sjekk ut hva slags forsikringer du har, både så du er sikker på at du har det du trenger og for å unngå dobbeltdekning.

Les mer om reiseforsikring

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.