Skal du få fullt utbytte av skituren, bør du sørge for at klær og utstyr er i orden, er rådet fra fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige Ivar Sundsbø.

Ivar Sundsbø, fysioterapeut og rådgiver i Gjensidige

– En skitur er bra for både kropp og sjel, fastslår Ivar, og oppfordrer alle som kan, til å komme seg ut og nyte vinteren.

– Det er gode snøforhold mange steder i landet nå, og muligheten for en flott skitur er så absolutt til stede, mener han.

Men Ivar minner om at det er lurt å gjøre forberedelser – for turen kan få en brå slutt hvis du ikke har sjekket skiutstyret siden forrige vinter.

Les også: Dette må du tenke på når du skal på skitur med hund

– Lite er vel mer frustrerende enn ski som ikke glir i nedoverbakkene og som heller ikke gir spesielt godt feste i motbakkene. Med noen enkle grep kan du unngå denne opplevelsen, sier Ivar.

Her er Ivars fire tips for en vellykket skitur:

1. Sjekk at utstyret du skal bruke er i god stand

– Er skiene hele, er sålen renset?

– Fungerer bindingene som de skal?

– Har stavene riktig lengde, er håndtak og trinser intakt?

– Er skistøvlene i riktig størrelse (med plass til ullsokker), passer de til bindingene?

2. Klargjør skiene

– Fjern gammel skismøring med skrape, skirensemiddel og fille/fiberduk.

– Legg på glider i glidsonene, området før og etter festesonen.

– Legg på festesmøring i festesonen, området midt under skien, der foten tråkker ned. Velg smøring som er riktig for dagens føre/temperatur (les på boksen).

– Vet du ikke hvilke produkter du skal bruke? Forhør deg med noen som har god kunnskap om smøring av ski, for eksempel i sportsbutikkene.

3. Kle deg riktig

Hvis planen er å trene hardt, klarer du deg med mindre klær enn hvis du skal ut på en rolig langtur. Et godt utgangspunkt for en hard treningsøkt er å kle deg så lett at du er litt kald i starten. Ha gjerne med deg litt ekstra klær i sekken, i tilfelle turen blir lengre enn planlagt.

4. Sørg for å ha med nok mat og drikke

Det er godt å ha med litt ekstra næring. Går du tom for krefter og ikke har mer mat og drikke, kan hjemturen bli lang og slitsom.

Les også: Slik sikrer du skiutstyret

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.