Vi blåser på. Opp igjen, og leken fortsetter. Tanken på at det skal skje noe mye verre med barna, noe som kan få alvorlige konsekvenser, er uutholdelig for oss foreldre. Likevel er det viktig å være godt forberedt.

Barneforsikringsansvarlig i Gjensidige Ann-Mari Tollefsrud Boge forteller at noen er usikre på om det virkelig er nødvendig å forsikre barna i et land med gode støtteordninger og et helsevesenet som prioriterer de yngste.

Ann-Mari Tollefsrud Boge

– Det er riktig at vi har et velfungerende offentlig tilbud her i landet. Barn får god medisinsk behandling, og ved sykdom og ulykke kan familier få økonomisk tilskudd, sier Boge, og fortsetter:

– Likevel opplever mange at det påløper utgifter som ikke dekkes fullt ut av det offentlige. En god barneforsikring kan bidra til at familien får færre økonomiske bekymringer og kan tilbringe mer tid sammen.

Les også: Dette bør du vite når du velger barneforsikring

Ekstra penger med barneforsikring

I tillegg til å hjelpe familien umiddelbart, har barneforsikring også en funksjon i det lange løp, ifølge Boge.

– Et barn som mister muligheten til å jobbe som voksen vil få uføretrygd fra folketrygden fra han eller hun er 18, sier hun, og fortsetter:

– Men når barnet ikke har hatt inntekt og tjent opp pensjonspoeng, vil uføretrygden bare være litt høyere enn minstepensjon, livet ut. Derfor er det viktig å velge en barneforsikring som inkluderer en god uføreforsikring.

Det kan også oppstå behov for ekstra penger til å bygge om boligen, eller til privatundervisning til barn som går glipp av mange skoledager. Ekstra dagpenger kan gi foreldre muligheten til å ta seg mer fri fra jobben hvis barnet blir liggende lenge på sykehus.

Les også: 12 tips til et barnesikkert hjem

Vi foreldre har mye vi lurer på

Barn går gjennom mange faser. I tillegg kommer vannkopper, lus og uendelig mange forkjølelser. Det kan være godt å ha en fagperson å henvende seg til når man trenger det.

Les også: Dette lurer nybakte foreldre mest på

– Hos oss i Gjensidige har vi en telefontjeneste inkludert i barneforsikringen. Dit kan foreldre ringe og få snakke med noen om alt fra feber til sommerfugler i magen, sier Boge, og avslutter:

– Vi opplever at mange finner en ekstra trygghet i det å ha noen å ringe utenom vanlig åpningstid hos helsesøster og fastlege.

Sjekk pris på barneforsikring

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.