Mange bruker mobiltelefonen til å ta en «ski-fie» eller to fra alpinbakkene eller skiløypene nå om vinteren. Her er rådene fra reiselivsekspert Lene Hasler til hvordan du kan ta vare på telefonen i vinterkulda. 

Telefonen har for mange blitt en selvfølgelig følgesvenn på reise, og fjell- og skitur er intet unntak. Kulden kan imidlertid bli et problem for teknologien, som neppe ble utviklet med tanke på norske forhold.

– Ha i bakhodet at smarttelefoner tåler minusgrader dårlig, sier Hasler.

Les også: Slik sikrer du skiutstyret

Reiselivsekspert Lene Hasler. Foto: Gjensidige

Har du Gjensidige-appen?

 

I denne kan du blant annet:

– melde skade raskt og enkelt

– finne legekontor nær deg

– se forsikringene dine

– laste ned reisekort

 

Last ned fra AppStore

Last ned fra Google play

At batteriet dør akkurat idet du skal dokumentere god stemning i bakken med vennene dine kan være irriterende, men desto verre er det om mobiltelefonen ikke virker når det virkelig gjelder.

– Dersom noe skulle skje, og du trenger umiddelbar hjelp, kan tilgangen på mobiltelefon være avgjørende, påpeker reiselivseksperten.

Hun sier at det derfor er viktig å ta forholdsregler, slik at både sikkerheten – og selfien, blir ivaretatt.

Les også: Mobilskjermer i knas for millioner

Haslers 3 råd til hvordan du kan ta vare på mobilen i vinter:

1. Beskytt mot fukt

Legg mobiltelefonen i en plastlomme for å beskytte mot fukt og kondens

2. Hold mobilen varm

Mobiltelefonen tappes fort for batteri i kulden, så ha den gjerne i en lomme hvor den får noe varme. Legg gjerne varmeposer for hansker/votter sammen med telefonen for å holde den varm. Har du ikke plastlomme bør du unngå å legge telefonen i en lomme hvor du kan komme til å bli veldig varm. Svette skaper kondens og kan ødelegge mobilen.

3. Unngå store temperaturforskjeller

Store temperaturforskjeller kan føre til skader på mobilen, så unngå for eksempel å legge den rett ved peisen etter å ha vært ute i minusgrader.

Les mer om reiseforsikring

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.

HOPP TIL TOPPEN