Er du glad i å gå på ski, og deler gjerne gleden med din firbente bestevenn? Husk å ta hensyn til hundens kapasitet når du planlegger turen, oppfordrer kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige Siri Martine Brandstorp.

Kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige Siri Martine Brandstorp. Foto: Sverre Christian Jarild

– En skitur kan være en flott opplevelse for både to- og firbeinte, men skal du ha med hunden på lengre turer, er det en del ting du bør tenke igjennom først, sier Siri.

Ulike hunder har ulike forutsetninger. For eksempel tåler polarhunder, som Alaskan Malamute, kulde veldig godt, mens korthårede hunder, som Dobermann, fort kan bli nedkjølt.

Les også: Firbente fryser også i kulda

– Ofte kan også små raser være mindre kuldetolerante enn større raser fordi de kan ha lavere stoffskifte og varmeproduksjon. Skal du på skitur med hund, er det viktig at du vet hva hunden tåler og trenger, og legger opp turen etter det, understreker Siri.

Her er Siris syv tips til hvordan du og hunden din kan få en fin skitur sammen:

1. Ta hensyn til hundens kondisjon, helse og alder når du planlegger hvor og hvor langt du skal gå.

2. Ta med matpakke og drikkeflaske med vann også til den firbeinte. En boks med våtfôr er praktisk, og gir både næring og væske.

3. Smør inn potene med fett for å unngå at snøklumper fester seg i potene.

4. Ta på potesokker hvis det er skareføre. Ta også med bandasje og kompress i tilfelle hunden skulle skade seg, for eksempel på skarpe skikanter eller staver.

Les også: Ruskevær? Slik aktiviserer du hunden innendørs

5. Følg godt med på hunden underveis. Se om den virker sliten og legg i så fall inn pauser. Husk at hunden gjerne vil følge deg uansett fart, selv om farten er helt på grensen til hva hunden kan tåle.

6. Ta med hundedekken eller et teppe til pausene, så hunden kan varme seg hvis den blir våt og kald.

7. Prøv å hindre hunden i å drikke av åpne bekker. Det kalde vannet kan bidra til at den blir nedkjølt.

Les mer om dyreforsikringene våre her

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.