Spist av mus, væskesøl som endret fargen, og revet i stykker av bildør. Det er mye som har skjedd med bunader her til lands. Har du sikret bunaden din?

Kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige

Forsikringsselskapene får hvert år inn skademeldinger som gjelder ødelagte bunader. Og årsakene er mange.

– Det er mye forskjellig som kan skje. Vi har fått skademeldinger om en bunad som ble spist av mus,  en som ble tilsølt med væske som ødela fargen, en bunads-cape som satte seg fast i en bildør og ble revet i stykker, og en bunadsskjorte som ble vasket i en maskin hvor det hadde ligget en penn som hadde lekket og gitt flekker, sier kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad i Gjensidige.

Han sier at Gjensidige forsikrer om lag 30 000 bunader her til lands, og mener at et mindretall av norske bunader er ordentlig forsikret.

– Mange tenker nok at bunaden dekkes av innbo- eller reiseforsikringen. Men det stemmer bare delvis, sier Rysstad.

Les også: Bunaden trenger egen forsikring

Anbefaler egen forsikring for bunaden

Han viser til at det er flere begrensninger i hvilke skader en innbo- og reiseforsikring vil dekke, både når det gjelder erstatningsbeløp og hvilke typer skader som dekkes.

– Derfor kan det være smart å kjøpe en egen verdigjenstandsforsikring for bunaden. En slik forsikring dekker alle plutselige og uforutsette skader, som rifter, svimerker og rødvinsflekker, og sølv som faller av og blir borte i folkevrimmelen. Men vurder først egen økonomi og evne til alternativt å kunne betale av egen lomme, sier Rysstad.

Les også: Bunaden trenger egen forsikring

Verdigjenstandsforsikringen dekker bunaden også når den sendes som innsjekket bagasje med fly. Men sølvet må være pakket i håndbagasjen for at du skal kunne få full erstatning,

Kjøp forsikring til bunaden din før 17. mai

Bilde, øverst: Kommunikasjonssjef Bjarne Aani Rysstad

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.