Karen var aktiv roer på begynnelsen av 1990-tallet, og etter noen år med pause ble hun 2017 igjen en del av den lokale klubbens tur- og mosjonstilbud. Nå oppfordrer hun flere til å prøve.

Tur- og mosjonssjef i Norske Studenters Roklub Natasza P. Sandbu ønsker velkommen til kurs. Foto: Gjensidige

Fritidsaktiviteter som kan gjøres sammen med andre er utvilsomt noe mange setter pris på. Det er både sosialt og godt for helsa. Likevel kan det være en utfordring å oppsøke nye miljøer, og ikke minst vite om de ulike aktivitetstilbudene som finnes der du bor.

Roing er en populær aktivitet mange steder i landet, og i hovedstaden finnes flere lokale roklubber. En av disse er Norske Studenters Roklub på Bygdøy, som ifølge klubbens tur- og mosjonssjef Natasza P. Sandbu ikke kun er forbeholdt de med gyldig studiebevis.

– Mange tror at Norske Studenters Roklub er en klubb bare for studenter. Men vi har omkring 100 medlemmer i tur- og mosjonsgruppen i ulike aldre. Blant annet har vi en egen gruppe for de over 60. I tillegg til at roingen gir god mosjon, er det også veldig sosialt, sier Sandbu.

Les også: Nye vennskap i godt voksen alder

Ut på fjorden

Et sikkert vårtegn i Frognerkilen innerst i Oslofjorden er når robåtene settes på vannet, og aktive race-roere så vel som tur- og mosjonsroere tar til fjorden for årets første tak.

Roklubben på Bygdøy arrangerer i mai sitt årlige introduksjonskurs for nybegynnere i alle aldre. Én som tidligere har deltatt på nybegynnerkurset er Karen Nansen Collett.

– Jeg ble huket tak i av en bekjent da jeg nettopp hadde flyttet tilbake til Norge etter flere år i utlandet. Roing er svært god trening, og man får trent alt fra bein til mage, rygg og armer. I tillegg sitter vi jo gjerne flere i samme båt, noe som skaper en god fellesskapsfølelse, sier Karen.

Les også: Godt voksne mest aktive

Mer aktive enn før

Selv om terskelen for å prøve seg i en ny sport kan være høy for enkelte, er godt voksne nordmenn generelt svært flinke til å holde seg i bevegelse, og tall fra SSB viser at aktivitetsnivået har økt betraktelig de siste årene. I 2016 svarte hele 75 prosent i aldersgruppen over 67 år at de trener ukentlig, sammenlignet med 51 prosent i 2001. Å gå en rask tur til fots er den mest populære treningsformen, men aktiviteter som sykling, langrenn og styrketrening er også populært.

Les også: Fem eventyrlige sykkelturer

Finn nye aktiviteter nær deg

Roklubben på Bygdøy har nybegynnere i alle aldre. Foto: Gjensidige

Uavhengig av om du setter mest pris på en time alene i skog og mark, kanskje med en lydbok på øret, eller ønsker å være en del av en større treningsgruppe, finnes det sannsynligvis flere muligheter i nærområdet enn du er klar over. Roklubben på Bygdøy er bare et av flere unike tilbud, og Karen innrømmer at fellesskapet var en utløsende faktor for henne.

– Selv er jeg veldig glad for at jeg ble overtalt til å ta opp roingen igjen. Sitter du og vurderer å melde deg inn i en treningsgruppe eller idrettsklubb er oppfordringen min å bare hoppe i det, avslutter Karen.

Les også: Nær syv av ti over 60 er på sosiale medier

Ønsker du å prøve deg på en ny fritidsaktivitet?

I Norge er det registrert mer enn 11.000 idrettslag, og de aller fleste har gode tilbud også for voksne nybegynnere. Her kan du se Bedriftsbasens liste over en rekke idrettsklubber rundt om i landet.

Golf er en populær idrett som gir god mosjon og fine opplevelser med andre. Her kan du finne din nærmeste golfklubb

Nybegynnerkurs på Norske Studenters Roklub. Foto: Gjensidige

Er du over 60 år og bor i Oslo-området kan du sjekke ut Oslo Idrettskrets aktivitetstilbud 60pluss eller gjøre som Karen og melde deg på kurs hos Norske Studenters Roklub.

Les også: Er 60 det “nye 50”?

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.