Selv om vinterdekkene er på, er det viktig å være obs glatte kjøreforhold. Særlig nysnø kan by på problemer, ifølge bilmekaniker.

Jan Fleinsjø. Foto: Sverre Christian Jarild

– Ved glatte kjøreforhold er tilpasning av hastighet etter forholdene det viktigste man gjør, fastslår bilmekaniker og rådgiver Jan Fleinsjø i Gjensidige.

Han anbefaler alle bilister til å redusere farten, særlig før svinger, og ha god avstand til bilen foran.

– Bremselengden øker kraftig på glatt underlag. Antall ulykker og uhell om vinteren øker mye i perioder med dårlig vær. Spesielt nysnø skaper ofte store problemer i trafikken, sier Jan og fortsetter:

Les også: Slik gjør du bilen klar for kulda

Har du Gjensidige-appen?

 

I denne kan du blant annet:

– se forsikringene dine

– melde skade raskt og enkelt

– finne legekontor nær deg

– se saldoen bankkonti, fond- og pensjonssparing

– laste ned reisekort

 

Last ned fra App Store

Last ned fra Google Play

– Det er lett å føle et press fra andre bilister om å kjøre raskere, særlig hvis man selv kjører saktere enn fartsgrensa. Men her gjelder det å sette sikkerheten i førersetet.

Les også: En trivelig langtur med bil? Fullt mulig!

Ha respekt for føret

Hans erfaring er at det er mange bilister som ikke har nok respekt for vinterforholdene.

– Tenk heller at hvis du er forsiktig og har respekt for forholdene, er det du som gjør rett. Kjør heller i 70 enn 80 kilometer i timen hvis det føles tryggest, sier Jan.

Hvis presset bak blir for stort er det bedre å stoppe for å slippe trafikken forbi, er hans anbefaling.

– Mange biler har antiskrens-systemer, det er bra men kan også gi en falsk trygghet. Selv med dette systemet bør man kjøre ekstra forsiktig, avslutter bilmekanikeren.

Les mer om bilforsikring

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.

HOPP TIL TOPPEN