Ruskevær? Slik aktiviserer du hunden innendørs

Den norske vinteren er uforutsigbar, med snøstorm og kulde den ene dagen og slaps den andre. Når det regner sidelengs kan det ofte friste mer for både deg og hunden å være stuegriser, men hunden må likevel stimuleres og få bevegelse. Siri Martine Brandstorp, kjæledyrekspert og rådgiver i Gjensidige, forteller deg hvordan.

Kjæledyrekspert og rådgiver Siri Martine Brandstorp. Foto: Gjensidige

– De lange turene frister ikke alltid like mye når det er skikkelig dårlig vær, og for mange kan det holde med kortere lufteturer på disse dagene. For at hunden likevel skal få nok bevegelse og mentale stimuli fra lukter og andre inntrykk, er det lurt å finne alternativer innendørs, sier Siri.

Her er Siris tre øvelser som kan utfordre den firbente hjemme, uten noe spesielt utstyr:

Les også: Dette må du tenke på når du skal på skitur med hund

1. Gjem godbiter rundt i huset

Under puter, oppå stoler, bak en benk og på lister. Hunden må selv bruke luktesansen til å finne alle bitene, og jo flere du gjemmer, desto større er oppgaven. Hunden bør ikke se hvor du legger bitene, slik blir det en større utfordring. For å gi en ekstra stor utfordring kan du gjemme godbiten under en boks eller lignende som hunden må jobbe litt for å komme til.

2. Tren på samarbeid

Vinteren kan være en fin tid til å finpusse på allerede innlærte kommandoer eller lære helt nye triks. Kan hunden alle de nødvendige kommandoene som «sitt», «dekk», «bli», «på plass», kan man finne på noe som gjør at den virkelig må tenke seg om før den får godbiten. Et raskt søk på internett gir mange idéer til hva hunder kan lære. Mulighetene er uendelige!

Les også: Dette må du tenke på når du skal velge hunderase

3. Tren kroppen

Det finnes utstyr tilpasset hunder, som kan utvikle balanse og styrke. Dette er et godt alternativ til bevegelse når dere ikke går på langtur, samtidig som det stimulerer det mentale.

Men husk: det er lite som overgår en god tur i skog og mark for både deg og hunden. Utnytt godværsdager, pakk sekken og legg ut på nye eventyr!

Les mer om dyreforsikringene våre her!

HOPP TIL TOPPEN