Den fine, hvite tida er kommet, og nå er det full fart i trekk og løyper rundt om i landet. Reiselivsekspert og rådgiver i Gjensidige, Lene Kristine Wold Hasler, har tipsene til hvordan du kan unngå at skiutstyret kommer på avveier i vinter.

Reiselivsekspert Lene Kristine Wold Hasler. Foto: Gjensidige

Vinteren er her, og mange steder er det gode snøforhold. Men en ekte skihelt lever ikke av puddersnø alene. En pause i varmestua eller en tur på afterski hører gjerne med til en fin dag i bakken eller løypa.

Stort sett går det bra når man setter fra seg skiutstyr i den norske fjellheimen, men de siste årene har mye utstyr forsvunnet fra skitrekk og hyttefelt.

Les også: Få maks ut av skituren

– Når det er masse folk i bakken, kan det naturligvis også være tyver tilstede. Og for de med uærlige hensikter er det dessverre nokså enkelt å plukke med seg ulåst skiutstyr uten å bli lagt merke til. Ofte har de også kort vei til bil og annen transport, sier Hasler.

Har du Gjensidige-appen?

 

I denne kan du blant annet:

– melde skade raskt og enkelt

– finne legekontor nær deg

– se forsikringene dine

– laste ned reisekort

 

Last ned fra AppStore

Last ned fra Google play

Selv om en alltid bør være på vakt for tyveri, påpeker Hasler at det ikke er slik at alt skiutstyr som forsvinner blir stjålet.

Les også: Ut i vinterlandskapet

– Vi får også henvendelser fra fortvilte kunder som enten har glemt igjen utstyret, mistet det eller opplevd at andre ved forveksling har fått med seg deres utstyr hjem, i stedet for sitt eget. De fleste vil få dekket utstyr som blir stjålet på reiseforsikringen, men er utstyret forlatt over lengre tid og uten oppsyn, må du regne med at erstatningen kan bli redusert. Derfor er det lurt å ta noen forholdsregler, sier hun.

Tre tips for å sikre skiutstyret:

  1. Lås utstyret fast
    Det beste er å låse fast skiene, helst i et låsbart skistativ der slikt finnes. Dette gjelder også på eventuelle tog- eller bussreiser.
  2. Spre utstyret
    Ved korte fravær på steder uten skilås kan man sette fra seg skiene og stavene hver for seg.
  3. Merk utstyret
    Å merke utstyret med navn og telefonnummer gjør det mindre attraktivt å stjele, samtidig som det vil være enkelt å ta kontakt hvis noen får med seg feil utstyr ved et uhell. I tillegg er det lurt å notere serienumre.

Les også: Trygg ferdsel i vinterfjellet

Reiseforsikringen dekker utstyret

En reiseforsikring er et must – også på skitur. Blir utstyret ditt stjålet, får du erstattet ski, snowboard, støvler og staver.

– Det er et krav at man holder øye med tingene sine. Likevel er det helt greit å gå fra utstyret i korte perioder, for eksempel for å ta en spisepause i alpinanlegg eller på en turisthytte. Men hvis du skal på afterski, må utstyret stå på et trygt sted.

– Blir det stående ubevoktet i timevis, for eksempel utenfor utesteder i tettbygd strøk, kan man miste retten til erstatning, avslutter Lene.

Har du riktig reiseforsikring?

Takk for at du engasjerer deg i saken! Husk at dette er et åpent kommentarfelt, hvor du ikke må dele personlige/sensitive opplysninger. For henvendelser knyttet til ditt kundeforhold hos Gjensidige ber vi deg ta kontakt med oss på gjensidige.no, eller på telefon 915 03100.

Fordi vi ønsker en god, saklig debatt her på godtforberedt.no forbeholder vi oss retten til å slette innlegg som er ulovlige, krenkende eller på annen måte upassende.